1238014_682980485064191_1408068653_nS.C. PODGORIA SILVANIA S.R.L. este producătoarea renumitului vin spumant inca din anul 1974,un an de referinta pentru Podgoria Silvania ,reprezintand anul în care s-a scos pe piaţă primul lot din renumitul vin spumant „SILVANIA”.

Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti obţinute prin metoda tradiţională „Champenoise” si anume prin refermentarea naturala a vinului în sticlă,timp de peste un an. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (11 grade Celsius) să fie constante.Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.
De-a lungul timpului, vinul spumant Silvania a obţinut nenumărate premii si medalii la concursurile naţionale de vinuri spumante. Dintre acestea amintim de marea medalie obţinută la Vaslui in 1987, medalia de aur la Timişoara în 1993 şi medalia de aur obţinută la Vaslui în 1996. Amintim si de  medaliile obtinute  la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului ” Bachus 2006″ de la Focşani unde vinul spumant Silvania a primit două medalii de argint şi una de bronz.
Astazi, majoritatea vinurilor spumante sunt produse prin fermentare forţată, in rezervoare acesta metoda numindu-se CHARMAT, e mai ieftin si necesita mai putin timp, dar nici nu se compara calitatea si gustul acestor sampanii cu vinul spumant produs dupa metoda clasica CHAMPENOISE cum este vinul spumant SILVANIA.

Pozitia Geografica a podgoriei

Podgoria Silvania este situata in marea regiune a Dealurilor Silvaniei, din nord-vestul tarii, in judetul Salaj. Prin pozitia sa geografica, intre paralele de 47°05′ si 47°35′, asemanatoare cu cea a Cotnarului, Silvania se numara printre cele mai nordice podgorii ale Romaniei.simleu

Cadrul natural

Litologia podgoriei este caracterizata prin argile, marne si nisipuri panoniene, conglomerate tortoriene si argile cuaternare, din care s-au format „in situ” sau sub forma de deluvii, sedimentele de solidificare.

Tipurile de sol sunt: pseudorendzinele, brunele eu-mezobazice, brunele luvice si regosolurile.

Relieful

Componentul principal morfologic in peisaj il constituie Dealurile Silvaniei, secondate de depresiuni si, subordonat, de culoarele vailor cu unele strangulari litologice (defilee). Aceasta unitate se continua spre N si Nv cu colinele piemontane mai joase (200-300 m) ale Codrului si Tasnadului si cu campia acumulativa subcolinara

Climatul este tipic moderat continental, cu veri moderat calde si ierni moderat reci, ambele relativ umede.