Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante romanesti obtinute prin metoda traditionala „Champenoise”, si anume prin refermentarea naturala a vinului in propria butelie. Acest proces delicat dureaza aproximativ un an de zile, dupa care buteliile raman la maturat si invechit pe drojdii special selectionate avand in vedere soiul de vin, temperatura si umiditatea locului de depozitare, pentru cel putin inca un an, timp in care aceste transformari aduc un aport calitativ si o specificitate insemnata vinului spumant .

Spre sfarsitul procesului de obtinere a vinului spumant Silvania , buteliile se aseaza pe pupitre din lemn, urmand ca timp de aproximativ doua luni acestea sa fie rotite zilnic cu cate o optime utilizand o anumita tehnica si un grad de indemanare corespunzator, pana ce drojdiile ajung in gatul buteliei, in dopul tehnologic special montat pentru acest lucru.Drojdia este apoi indepartata, printr-o operatie speciala in care dopul tehnologic de plastic este schimbat cu cel de pluta , vinul spumant ramanand in butelia in care a fermentat. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea si temperatura (12 grade Celsius) sa fie constante. Aceste condiii nu se pot obine decat in hrubele adanci si intinse ca cele de la Magura Simleului, aflate la 60 m sub stanca, cu galerii in lungime de 3,5 km.

In prezent societatea produce toate sortimentele de vin spumant, pe care le puteti gasi  la categoria „Vinuri” a website-ului